Merel is haar hele leven al bezig met ontwerpen. Het begon met de Dublo en Lego en daarna sloeg het over naar haar eigen slaapkamer. Contant schuiven met alle meubels en steeds weer nieuwe kleurtjes op de muur. Toen ze uitgekeken was op haar eigen kamer ging ze over naar de kamers van vriendjes en vriendinnetjes, ook deze kregen een make over.

Maar ook was ze tijdens haar middelbareschooltijd al bezig met het bewustzijn van iets of iemand die andere condities heeft (gehad) om te leven. Zo hield ze haar profielwerkstuk over de invloed van armoede op jongeren. Hiervoor deed ze onderzoek bij de voedselbank en ging daar gesprekken aan met de jongeren.

Na de middelbare school ging ze voor interieuradviseur studeren aan het Hout en Meubilerings College. Hier leerde ze nog meer over het inrichten van ruimtes en hierbij rekening te houden met de wensen van de klanten. Om de uitdaging nog meer aan te gaan ging ze stagelopen in Malta. Een sprong in het diepe die ze maar al te graag aanging. Nieuwe mensen leren kennen en jezelf verder ontwikkelen, daar heeft ze het meeste van geleerd.

Toen haar tijd op het HMC bijna klaar was merkte ze dat ze nog niet klaar was met leren. En al snel kwam ze uit op de keuze om aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht de studie Connected Design te doen. Aan de slag met echte opdrachtgevers en gerichte lessen voor de projecten. Een opleiding tot beeldend verbinder; de schakel tussen de klant en ontwerper. Samen met de mensen om haar heen ontwerpen om maatschappelijke problemen op een creatieve wijze aan te schieten.
Back to Top